Ξεκίνησε η Προανάρτηση του Κτηματολογίου σε περιοχές των Π.Ε. Θάσου και Ροδόπης

stefanos_bagdatoglou_dikigoros_kavala_ktimatologio
Categories: blog

Ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου 2021, η διαδικασία της προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων, για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους που βρίσκεται σε περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Ροδόπης και Θάσου.

Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, μέχρι την 3η Φεβρουαρίου 2022, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου, www.ktimatologio.gr, για 45 ημέρες, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:
•    Την  περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
•    Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων (μέχρι την 3η Φεβρουαρίου 2022) ηλεκτρονικά, στα αντίστοιχα mail του Γραφείου Κτηματογράφησης ή διά ζώσης, κατόπιν ραντεβού στο γραφείο κτηματογράφησης.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού. Μετά τις διορθώσεις της προανάρτησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου.

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της προανάρτησης, είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Το Γραφείο μας αναλαμβάνει τον έλεγχο των δηλωθέντων ακινήτων και την κατάθεση αίτησης επανεξέτασης σε περίπτωση λανθασμένων εγγραφών.

Η προανάρτηση αφορά τις κάτωθι περιοχές:

Π.Ε. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΑΡΑΤΟΥ
ΑΡΡΙΑΝΩΝ
ΚΕΧΡΟΥ
ΟΡΓΑΝΗΣ
ΦΙΛΛΥΡΑΣ
ΙΑΣΜΟΥ ΑΜΑΞΑΔΩΝ
ΑΜΒΡΟΣΙΑΣ
ΑΣΩΜΑΤΩΝ
ΙΑΣΜΟΥ
ΠΟΛΥΑΝΘΟΥ
ΣΑΛΠΗΣ
ΣΩΣΤΟΥ
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΓΡΑΤΙΝΗΣ
ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ
ΚΑΛΧΑΝΤΟΣ
ΚΑΡΥΔΙΑΣ
ΚΟΣΜΙΟΥ
ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ
ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ
ΠΑΝΔΡΟΣΟΥ
ΦΑΝΑΡΙΟΥ
ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ ΑΜΑΡΑΝΤΩΝ
ΑΡΙΣΒΗΣ
ΙΜΕΡΟΥ
ΚΡΩΒΥΛΗΣ
ΛΟΦΑΡΙΟΥ
ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ
ΜΙΡΑΝΩΝ
ΝΕΑΣ ΣΑΝΤΑΣ
ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ
ΠΕΛΑΓΙΑΣ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ
ΣΑΠΩΝ
ΣΤΡΥΜΗΣ (ΣΤΡΥΜΝΗΣ)
ΘΑΣΟΥ ΘΑΣΟΥ ΘΑΣΟΥ
ΘΕΟΛΟΓΟΥ
ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ
ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ
ΜΑΡΙΩΝ
ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΠΟΤΑΜΙΑΣ
ΠΡΙΝΟΥ
ΡΑΧΩΝΙΟΥ
ΣΩΤΗΡΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το γραφείο μας στο τηλέφωνο: 2516 007133 ή μέσω e-mail στο: stefanos@bagdatoglou-law.gr. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο