ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

stefanos_bagdatoglou_dikigoros_kavala_poiniko

Η ποινική επιστήμη ασχολείται με την έρευνα του «ποινικού φαινομένου». Με τον όρο «ποινικό φαινόμενο» εννοούμε τη μορφή εκείνη της κοινωνικής παθολογίας, στην ιστορική μέχρι σήμερα διαδρομή των ανθρώπινων κοινωνιών, που έγκειται στην προσβολή βασικών στοιχείων – αγαθών της κοινωνικής ζωής από τους ίδιους τους ανθρώπους και στην αντίδραση (την απάντηση) από τους φορείς των αγαθών που προσβλήθηκαν και σε πιο εξελιγμένη φάση από την κυρίαρχη, την υπερέχουσα δύναμη (εξουσία) μέσα στον κοινωνικό χώρο.

Τα τρία βασικά στοιχεία που συγκροτούν το «ποινικό φαινόμενο» είναι τα κοινωνικά αγαθά, το έγκλημα (ως προσβολή των αγαθών αυτών) και η ποινή (ως απάντηση της οργανωμένης κοινωνίας σ’ αυτή την προσβολή). Και οι αντίστοιχες έννοιες που αναφέρονται σε αυτά τα στοιχεία (έννομο αγαθό, έγκλημα, ποινή) αποτελούν τις τρεις θεμελιώδεις έννοιες της ποινικής επιστήμης. Στην τριάδα των στοιχείων του ποινικού φαινομένου, τα (έννομα) αγαθά εκφράζουν τη θέση, το έγκλημα την αντίθεση και η ποινή τη σύνθεση.

Πολλοί, όταν λαμβάνουν μία κλήση για να παρουσιαστούν ενώπιον ενός ποινικού δικαστηρίου, αντιμετωπίζουν, αν δεν πρόκειται για κακούργημα, επιπόλαια την ποινική δίκη. Παρ’ όλα αυτά, δεν συνειδητοποιούμε την σοβαρότητα της κατάστασης και τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια απόφαση ποινικού δικαστηρίου σε προσωπικό και περιουσιακό επίπεδο.

Το γραφείο μας ασχολείται συστηματικά με το ποινικό δίκαιο, με αξιόποινες πράξεις οποιουδήποτε χαρακτήρα (κακουργήματα, πλημμελήματα, πταίσματα), τόσο στο στάδιο της προδικασίας όσο και κατά τη διαδικασία του ακροατηρίου. Οργανώνουμε την υπεράσπισή των πελατών μας συλλέγοντας κάθε αποδεικτικό στοιχείο που θα φανεί χρήσιμο, δεσμευόμενοι για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

    ή καλέστε μας: 2516 007133

    Skip to content